2012. január 23., hétfő

Közérdekű közlemény vol. 2

Tisztelt Olvasók!

Megkérnék mindenkit, hogy a kedves jókívánságaitokat privátban jelezzétek egymásnak. Az Íróknak természetesen írhattok, sőt, elvárom, hogy írjatok. De ha csak egymást pocskondiázzátok, annak nincs értelme. Akár rajtam keresztül is elérhetitek egymást, akár adjatok meg egy mailcímet.

Aki ezt nem tartja be, annak törlöm a hozzászólását!

Gin

7 megjegyzés:

Odayin írta...

Kedves Szervezők!

A kialakult helyzetért CSAK ti vagytok a felelősek. És, ha továbbra is csak a Jessicát "támadó" vad hozzászólásokat törlitek, akkor ez így is marad. :(

Talán inkább azon kellene gondolkodnotok, miért védtek egy embert az íróitok helyett? Szerintem meg tudja magát védeni.

Abban a pillanatban, ahogy hagytátok, hogy ilyen hangnemben kritizáljon, teret adtatok ennek a hangulatnak. Vállaljátok a következményeket emelt fővel!

Odayin

Lune Sanglante írta...

Kedves Szervező(k)!

A tegnapi "megyjegyzés" rovatban hagyott lábnyomom úgy látom teljesen hidegen hagyta az illetékeseket, mert az este folyamán többször visszanéztem és elszörnyedve láttam, hogy nem csak tovább folytatódott ez az iszonyatos cirkusz, de tovább is gyűrűzött, mert a nem tetsző válasz kritikák törölve lettek, viszont a sok pocskondiázás meg ott maradt. Ez milyen eljárás? Mert fairnek a legnagyobb jóindulattal sem mondható. Úgy látom teljes mértékben szabályos egy írót lehúzni a porba, és egy őt védő ember minden véleményét lehet törölni, de az ellenoldalé probléma nélkül ott maradhat. Gratulálok hozzá. :( Ez pedig engem is arra ösztönzött, hogy konkrétabban fogalmazzak.
Sajnálatos módon nincs olyan szervezet, ami jelenleg figyelné, és szelektálná, de minimum feltételek elé állítaná az elburjánzó kihívások igazságos lefolytatását, szót emelne a visszásságok és csalások ellen.
Ez a kihívás megbukott. A jóérzésű írók és olvasók elfordultak tőle, nem kívánnak többé a részesévé válni. De úgy gondolják, ez a bukás mégis hordoz magában valami pozitívumot: példaértékűvé vált, sőt, alapvetően megmutatja hogyan nem szabad kihívást vezetni. Mielőtt bárki is azt gondolná, a Jessica nevű olvasó arrogáns, alpári és irodalommal foglalkozó emberhez nem méltó szereplése okozta mindezt, szeretném megjegyezni, hogy ez nem így van. Az csak gyújtóláng volt és ellenszenvet váltott ki a legtöbb olvasóból, aki figyelemmel kísérte az eddigi történéseket.
A kihívás akkor bukott meg, amikor Ginevra Piton, a jelenlegi vezető elfelejtette, hogy miért rendezte meg eredetileg a versenyt Kyrával karöltve. Amikor nem hallgatta meg Kyraper, a társszervező figyelmeztetéseit, és ellehetetlenítette az együttműködésüket, így Kyraper más lehetőséget nem látva távozott.

Lune Sanglante írta...

( folyt. )

Amikor elfejtette, hogy a verseny anonim, hogy a zárt fórumok tartalmát kiszivárogtatni egy harmadik személy felé, aki pontozni és véleményezni jött a kihívásra, tilos, hogy felfedni az írók kilétét egy harmadik személy előtt meggondolatlanság, hogy viszályt szítani, engedni, hogy egy ismerőse szándékosan befolyásolja a verseny eredményét és mindezt fellengzősen el is mondja mindenkinek, hiba.
Pedig ez történt, és a magyar HP továbbírásokkal foglalkozó írók ezt ma már valamennyien tudják. Nevetnek, mert sírni nincs kedvük. Jessica B.V beszélt, és saját bevallása szerint mindent lát, ami a fórumokon zajlik, tud a rá nem vonatkozó háttér információkról, Ginevra elmondta neki, melyik történetet ki írta, és hogyan pontozzon.
Érdekes módon, akik ezeket a csalásokat sejtették, vagy tisztában voltak a tényeivel, mégis hallgattak eddig, mert úgy érezték, kár lenne tönkretenni két írókból álló, egykor még lelkes csapat munkáját. Ők tiszteletben kívánták tartani a kihívást, a célt, amiért ez vélhetően eredetileg létrejött, ám sem a kihívás jelenlegi vezetője, sem Jessica B.V nem érezték ugyanezt, mert a kihívás folyamán elhitték, hogy bármit megtehetnek, és ezt titkolniuk sem kell, mert úgy sincs senki, aki a határtalan arroganciájuk ellen szót mer emelni.
Kedves szervező!
Jelen kialakult helyzetben a bocsánatkérés a minimum, és az alkalmatlanságod elismerése.
Amennyiben eltünteted ezt a hozzászólást, valamennyien tudni fogjuk, miért tetted – szégyenből és gyávaságból. Ilyesmit nem tehetsz meg az írókkal, mert ők bíztak benned, amikor idejöttek. Írni akartak, jól érezni magukat, és nem azt a tömérdek szennyet, amit az alkalmatlanságoddal rájuk zúdítottál. Nem azért adták a nevüket a kihíváshoz, hogy egy ismerősöd önkényesen szétpletykálja a „hatalmát”, majd lerókázza mások munkáit.
Te engedted ezt meg neki, Ginevra, és teszed mind a mai napig.
Ugyanezt a hozzászólást megkapja mindenki e-mailben, tehát sokra nem mész az eltüntetésével. De máskor jobban gondold meg, hogy kivel barátkozol, és kinek feded fel egy kihívás titkait, hogy kinek a kedvéért rúgod fel az alapvető szabályokat - már ha lesz egyáltalán olyan kihívás, ahová a te vezetésed alá bárki is kívánkozna. Szégyent hoztál a HP fandomra, hiszen ezek után azt hiszem sajnos sokan el fognak gondolkozni, hogy bármilyen - hozzá teszem a játékért, a szórakozásért, és az újabb író "generáció" felfedezéséért létrejött - kihíváson részt vegyenek.

Lune Sanglante

Miluiel írta...

Lune Sanglante én azért remélem nem a próféta szól belőled, és az első kihívásozó írók nem tántorodnak el a kihívásoktól... Ez ami itt folyt nonszensz, semmi köze egy igazi versenyhez.

Én csak bátorítani szeretném őket, hogy próbálják ki magukat máshol is. Itt jön a tavasz, újra indul a ws, az md, a tvo, és még sok másik kihívás, ami esetleg még nincs is meghirdetve. Próbáljátok ki magatokat bátorsággal, akár egyiken íróként, másikon kritika íróként, hogy tudjátok milyen a másik oldal felől.

Egy jó témájú kihívásnál, és egy jó csapatnál nincs is jobb.

Pusz Milu (MRO admin)

Bettina írta...

Kedves Szervező!


Lesújtott az előző hír. Egyszerűen legszívesebben sírnék, de most már nevetek, mert ez az egész bohóckodás, ami itt megy, már a szánalommal ér fel. Továbbra is azokat bünteted, akik kiállnak az Írók mellett. Neked mint szervezőnek, az lenne a dolgod, hogy objektíven állj hozzá a Kihívás szervezéséhez, és meglásd, hogy ki az, aki valóban segíteni akar, és ki az, aki az emberi méltóságtól is megfossza az alkotót. Talán nem kell hangsúlyoznom, de egyszerűen elkeserít ez a helyzet, mert én azért jöttem ide elsősorban, hogy építő jellegű kritikáimmal segítsem az Írókat. Azonban látva az igazságtalanságot, elborzadtam, és Jessicával ellentétben én lemondtam a pontozásról, mert úgy láttam, hogy ezek után nem tudom élvezni a Kihívást, és VALÓBAN személyeskedéssé válna a kritikám. Az a baj, hogy még mindig nem érted, Ginevra, hogy nem Jessica személye ellen indult lejáratás, hanem a véleményezése ellen. Most viszont, amik itt kiderültek... Sajnálom az Írókat, sajnálom, hogy ez az egész így alakult. Az Íróknak, már ha még részt akarnak venni egy ilyen játékban, sok kitartást küldök, akik pedig nem, megértem döntésüket, és elfogadom.

Üdv: jellycrown

Lune Sanglante írta...

Miluiel!

Természetesen remélem, hogy mégis jönnek majd és versenyeznek, mert az általad felsorolt kihívások jók, és nívósak :) Magam is rajongok mindegyikért!
Gyerünk kedves Írók, szeretnélek ott is olvasni benneteket! :)

Lune

luxor írta...

Ismerősöm értesített, hogy nézzek szét ezen az oldalon, mert ilyet ritkán látni.
Valaki kritikaírásnak álcázva dúvadként garázdálkodik, fensőbbséges és alpári ítéletével nem minősíti, hanem megalázza a neki nem tetsző szerzőket. Még ő is (Amarilla), akit higgadt, kiegyensúlyozott személyiségnek ismerek, mélységesen felháborodott Jessicán, és ezt le is merte írni, közel sem olyan bántó módon, mint ahogy Jessica bánt az írókkal.
Mire időm engedte, hogy belépjek az oldalra, a hozzászólások egy részét törölték, kissé szelektíven persze. A bírálatok eltűntek, megmaradtak viszont a gyalázkodó kritikák. Sugárzott belőlük a tömény rosszindulat. Jessica komolyan azt gondolja, elhisszük, hogy az un. kritikái bárkit is jobb munkára ösztönöznek?
Először azt hittem, hogy egy megkeseredett ember itt vezeti le a csalódottságát, de most, hogy elolvastam az itteni hozzászólásokat, úgy látszik, másról van szó. Álmomban sem jutott eszembe, hogy egy ilyen JÁTÉK!!!-ban bunda előfordulhat. Tényleg igaz, hogy az egyik szervező megrendeli a vitriolos kritikákat egy bértollnoktól, aki bármit hajlandó leírni? Mi a jó fenéért? Haragszik valamelyik íróra, vagy az egyik csapatból valakire? Vagy más oka van?
Elképesztő! Úgy tűnik, valami tényleg nem stimmel, mert a másik szervező lemond.
Nem az lenne a cél, hogy az írók kipróbálják a tehetségüket, lehetőleg csiszolgassák azt, és örömet szerezhessenek írásaikkal az olvasóknak? Másodlagos szempont, hogy hogy hívják a nyerő csapatot, mi a neve a legnépszerűbb történetet írójának, a lényeg, hogy JÓ történetek szülessenek egy kihívás ösztönzésére, és még jobbak a későbbiekben, ha tapasztalatot nyert az, akinek erre szüksége van.
Ebben a versenyben tudomásom szerint nincs pénz, nincs anyakönyvezett névhez kapcsolódó hírnév, mire akkor ez a manipuláció? Szégyenletes! Remélem, az írók nem vesztik el a kedvüket, és közzéteszik ezeket az írásokat egy méltóbb helyen, a későbbiekben.
(Mivel nem lennék meglepve, ha a hozzászólásom valahogy törlődne, így én is el fogom küldeni minden mostani ismert, és a később megismert írók e-mail címére.