2012. január 23., hétfő

Közérdekű közlemény

Sajnálattal vettük, hogy Kyra, mint szervező kilépett a játékból. Sok ponton nem tudtunk közös nevezőre jutni, ennek ez lett a vége. Íróként természetesen velünk marad, aminek őszintén örülünk!
A kihívás folytatódik, reméljük, hogy továbbra is velünk maradtok!

Gin

1 megjegyzés:

Lune Sanglante írta...

Mint eddig rendszeres olvasó, muszáj vagyok valahol kifejezésre juttatnom a véleményem. Ha nem ez a megfelelő bejegyzés, akkor előre is elnézést kérek.Nem akartam egyik írás után sem odabiggyeszteni a meglátásaimat, jobb helyet pedig nem találtam rá. Szerettem volna akkor kritizálni, mikor minden pályamű felkerül, de ettől sajnos el kell tekintsek. Ugyanis több dolog szúrja a szemem, és őszintén elment a kedvem az egésztől.
Viszont nem szeretnék úgy távozni, hogy nem mondom el, amit gondolok. Először is, sajnálom, hogy az egyik szervező lemondott. Így számomra hiteltelenné vált az egész, hiszen az egyik csapat vezető nélkül maradt, az meg akkor milyen verseny?
Mindkettejüknél hibának látom, és könyvelem is el, hogy nem volt pontosan lefektetve a szabályoknál, hogy talán úgy írjunk kritikát, hogy előtte elolvassuk a történetet, mert így van egyáltalán értelme az egésznek. Hiszen, hogy lehet úgy valamiről objektív véleményt alkotni, amit csak félig ismerünk? Vagy csak átfutottunk? Igen, úgy tűnik ezt ki kell hangsúlyozni, mert nem egészen természetes dolog.
Ezzel el is érünk a legfőbb észrevételemhez. Elég sok kihívást olvastam már el eddig, de sehol nem volt lehetősége egy olvasónak arra, hogy személyeskedjen. Nekem nagyon sokszor az volt az érzésem, ahogy a véleményeket olvastam, mert az is érdekelt, hogy mások mit gondolnak egy-egy írásról. Na szóval az volt a benyomásom, hogy itt nem igazán valósult meg az anonimitás intézménye, ami pedig alapvető kritérium egy ilyen kihíváson. Persze, nem vitatom, hogy vannak egyes írói jegyek, amiket az alkotó nem tud eltitkolni, hiszen annyira ösztönösen jönnek pl.: szófordulatok, és egyéb stilisztikai jellegzetességek, ami alapján ráismerhetünk az író kilétére. Na de mindegyiknél? Őszintén emelem a kalapom, akinek ennyi ideje van, hogy minden a neten alkotó írót ennyire behatóan megismerjen, hogy azonnal tudja ki áll a történet mögött.
Azt sem tartom igazán megengedettnek, hogy aki kritizál, annak ennyire keményen lehet sértegetni egy írót, és kigúnyolni. Nem ártana figyelembe venni, hogy senki sem Pulizter-díjjal a rugdalózója bal zsebében tölti a gyermekkorát. Nem állítom én sem, hogy minden alkotás maximális pontszámok garmadáját érdelmelné, de ha látjuk a hibát, akkor inkább segíteni kellene kijavítani, és fejlődésre ösztönözni a másikat, nem pedig porba alázni, és elvenni a kedvét a további írói próbálkozásoktól. Hisz ennek mi értelme van? Meglátásom szerint semmi.
Nem hinném, hogy ez lett volna a célja ennek a kihívásnak, bár az irány sajnos mintha erre mutatna. Kérlek vigasztaljatok meg, hogy nem így van. :(

Nos, ennyi lett volna szerény személyem véleménye a Nemek Harcáról.

További kellemesebb időszakot kívánok:

Lune Sanglante