2012. január 17., kedd

Vigyázz, kész, start! :)

Kedves Olvasóink!

 Az Íróink az utolsó simításokat végzik a történeteiken, és mivel elutasítottunk minden időnyerő kérésére irányuló felkérést, így legkésőbb éjfélkor leteszik a pennát, hogy azt értékes betűkkel megtöltött pergamenek a két Szervezőhöz röppenjenek. Január 18-án, este 18:00-kor felkerül az első történet, melyet a Gladiátor csapat egyik Írója alkotott. Elevenítsük fel hát, hogy milyen szempontok szerint tudjátok pontozni a történeteket, de még előtte egy nagyon fontos felhívás:

Ahogy azt már egy hónappal ezelőtt meghirdettük, az az Olvasónk, aki az összes történetet véleményezi és pontozza, az általa legjobbnak talált történet Írójától kérhet egy ajándék novellát. Úgy gondoljuk, hogy ez egy igazán kedves ajándék lehet az Íróinktól, tehát ne habozzatok!
Pontozásra fel!

 Az Olvasókra vonatkozó szabályzat:

1. Az Olvasók minden történetre csak egyszer szavazhatnak, az adott pontok módosítására nem tudunk lehetőséget biztosítani.

 2. Az Olvasó tudomásul veszi, hogy szavazata csak akkor érvényes, ha az adott kulcsra írt mindkét történetet pontozza.

 3. Az Íróknak nagy segítség lenne, ha a pontok mellett pár mondatban az Olvasó megindokolná az adott pontokat.

 4. A történeteket 1-5-ig lehet pontozni, ahol az 5 a legjobb értékelés. Fél pontok kiosztására nincs lehetőség!

Négy kérdésben kell majd pontozni, az alábbiak szerint:

- Kulcs: mennyire felelt meg a történet az adott kulcsoknak, mennyire jól használta fel a négy kulcsot az Író?
- Szereplők: milyen jól dolgozta ki a karaktereket az Író, megvalósult-e a kihívás lényege, a nemek harca?
- Cselekmény: milyen jól dolgozta ki a történetet az Író? (mind formailag, mind helyesírásilag, tartalmilag)
- Tetszés: mindezek ellenére, vagy épp ezekkel együtt mennyire tetszett a történet?

 Itt fontosnak tartjuk kiemelni azt, hogy a kihívás lényege az volt, hogy a másodlagos és a harmadlagos kulcsszereplő között konfliktus helyzetet kellett teremteni. Azt, hogy végül ezt a két szereplőnek hogyan sikerül elsimítani, teljes mértékben az Íróra volt bízva.

 5. Az 50 oldalt meghaladó történetek után egy nap pihenőnapot rendelünk el.

 6. Az összes történet felkerülése után minden Olvasó leadhatja szavazatát a neki legjobban tetsző történetre mindkét csapatból, tehát egy-egy történetre. Amelyik két történet a legtöbb szavazatot kapja, az nyeri el „A harcos Amazon” és „A bikák legnagyobbika” díjakat.  A jelöléseket az alábbi mail címre kérjük: nemekharcakihivas@gmail.com

Az az Olvasó, aki az összes történetet pontozta, a jelölésével egy időben kérjük, hogy szíveskedjen megírni annak a történetnek a címét is, amelyiknek az Írójától novellát szeretne kérni!

 7. A legtöbb pontot elért csapat pedig megnyeri a Nemek Harca Kihívást.

 8. A történetek felkerülésének félidejénél elrendelünk majd egy két napos szünetet, amikor az Olvasók behozhatják esetleg lemaradásukat. Az utolsó történet felkerülését követően még egy hét áll majd rendelkezésre a pontozásra.

 Mindenkit szeretettel várunk! Kellemes olvasást, jó szórakozást kívánunk minden kedves Olvasónknak!

 Az Írók és a Szervezők

Nincsenek megjegyzések: